Kvepalai pavasariui ir vasarai: kaip pasirinkti?

Šaltuoju ir šiltuoju metų laiku paprastai pasirenkami kitokie kvepalai. Dažnai nutinka taip, kad atšilus orams žiemą naudoti kvepalai staiga pradeda nepatikti, ir keliamas klausimas – kas gi nutiko? Ar kvepalai jau netinkami naudoti, ar taip staigiai pakito kvapo pojūtis? Dažniausiai šiltuoju metų laiku norima gaivesnių kvapų, todėl nieko nuostabaus, kad ir mėgstamiausi kvepalai tapo jau ne tie, kuriuos naudojote žiemą. Taigi kokius kvepalus vertėtų rinktis pavasariui ir vasarai?

Rinkitės tualetinį vandenį

EDT (tualetinio vandens) koncentracija yra mažesnė nei EDP (kvepalų), todėl kvapas atrodo gaivesnis ir lengvesnis. Toks pasirinkimas ypač pasiteisina karštomis dienomis, nes tualetiniame vandenyje yra kur kas mažiau eterinių aliejų. Žinoma, tualetinio vandens aromatas laikosi kur kas trumpiau nei kvepalų, tačiau norint lengvumo pojūčio toks pasirinkimas gali būti vienas geriausių. Dienai visada norisi lengvesnių kvapų, o vakare galima rinktis ir kiek sunkesnius aromatus.

Tiks citrusiniai, medienos ar žolės aromatai
Citrusiniai kvapai yra labai gaivūs, tad šiltomis dienomis jie gali būti tikrai puikiu pasirinkimu. Medienos ar žolės aromato kvepalai nėra sunkūs, tad tinka kiekvienai dienai. Jei norite dar gaivesnių kvapų, puikiu pasirinkimu gali būti jūros aromatai, kurie bus tikrai lengvi ir gaivūs. Specialistai rekomenduoja rinktis tokius kvepalus, kurie turi nedaug komponentų (geriausia, kad kvepalai turėtų tik vieną pagrindinį komponentą). Kvepalai, kurų sudėtyje yra keli aromatai, atsiskleidžia palaipsniui, ir šiluma spartina aromatų gamos išsekimą. Jei kvepalai turi vieną pagrindinį komponentą, aromatas išlieka ilgiau.

Rinkitės originalius kokybiškus kvepalus

Visada palankiau rinktis patikimų gamintojų kvepalus nei analogus. Tokiu atveju galite būti užtikrinti, kad kvapas laikysis tikrai ilgą laiką. Visai nesvarbu, ar bus pasirinktas tualetinis vanduo, ar kvepalai, galite būti tikri, kad  nuostabus kvepalų aromato šleifas lydės jus visą dieną. Atminkite, kad tualetinio vandens aromatas išlieka iki penkių valandų, tad palanku rinktis nedidelės talpos buteliuką, nes jį visada galėsite turėti rankinėje.

Taigi, pasiruoškite šiltajam sezonui – vis sparčiau šylantys orai pareikalaus ne tik lengvesnių drabužių, bet ir lengvesnių kvepalų, tad pasirūpinkite jais iš anksto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *