Plaukų kaukės: kaip išsirinkti tinamą?

Šiandien parduotuvių lentynose yra siūlomos labai įvairios plaukų kaukės, tad ne visada yra paprasta nuspręsti, kurios jų galėtų geriausiai pateisinti. Paprastai kaukės plaukams yra skirstomas į keletą tipų: dažytiems plaukams, ploniems ir silpniems plaukams, garbanotiems plaukams ir plaukams, linkusiems riebaluotis. Taigi, kaip pasirinkti tinkamiausią, ir kaip naudoti plaukų kaukes?

Kaukės pagal plaukų tipą

  • Dažytus plaukus būtina drėkinti ir išsaugoti plaukų spalvą. Tinkamai parinkta kaukė padeda išlaikyti plaukų spindesį ir gyvybingumą. Dažytiems plaukams gali tikti plaukų kaukės, kurios skirtos sausiems plaukams;
  • Ploniems ir sausiems plaukams vertėtų rinktis tokias kaukes, kurios plaukus drėkina. Šią kaukė reikėtų tepti per visą plaukų ilgį;
  • Garbanotiems sausiems plaukams tinka kaukės su keratinu. Tai užtikrina ilgalaikę plaukų drėgmę. Tokias kaukes ant plaukų rekomenduojama laikyti  minučių ar dar ilgiau. Jei norite sutramdyti savo garbanas, ir suteikti plaukams daugiau glotnumo, puikiu pasirinkimu gali būti avokadų, kokosų arba argano aliejaus kaukės;
  • Riebaluotus plaukus taip pat reikia maitinti, tačiau visada yra svarbu pasirinkti tokias plaukų kaukes, kurios yra skirtos būtent šiam plaukų tipui.

Visada skaitykite instrukciją

Nors kartais yra manoma, kad kuo daugiau bus užtepta plaukų kaukės, tuo bus geresnis rezultatas, tačiau tai nėra tiesa. Paprastai pakanka visiškai nedidelio kiekio, paskirstomo per visą plaukų ilgį. Visai nesvarbu, koki plaukų kaukę nuspręsite pasirinkti, įdėmiai skaitykite instrukciją, ir tai padės jums užtikrinti geriausią rezultatą.

Nepavyksta pasiekti norimo rezultato?

Atminkite, kad plaukų būklė priklauso ne tik nuo to, kokios plaukų priemonės yra naudojamos. Plaukus gali nualinti stresas, sausas oras, netinkamos plaukų modeliavimo priemonės,  plaukų tiesinimas ar garbanojimas, vandens trūkumas (nepamirškite, kad jo reikia išgerti bent du litrus per dieną), naudojami vaistai, ir t.t. Pasistenkite sveikai maitintis, gerti pakankamai vandens, saugoti plaukus nuo aplinkos poveikio.

Kaina ne visada lemia kokybę

Nors kartais yra manoma, kad brangios plaukų kaukės bus geriausiu pasirinkimu, tačiau tai nėra tiesa. Galima pasigaminti plaukų kaukes ir namuose, tačiau tam reikės paskirti šiek tiek laiko. Plaukų kaukių receptų yra tikrai nemažai, tad visada galėsite atrasti tokius sprendimus, kurie geriausiai pasiteisintų. Parduotuvėse siūlomas kaukes rinkitės ne pagal tai, kiek jos kainuoja, bet pagal sudedamąsias kaukių dalis atsižvelkite į savo plaukų tipą, ir tikrai atrasite geriausią sprendimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *