Ką daryti, kad kvepalų aromatas išliktų ilgiau?

Neretai yra norima, kad kvepalai išsilaikytų kuo ilgesnį laiką – juk dienos metu ne visada yra galimybė pasikvėpinti dar kartą. Taigi, čia palanku pasikliauti mažomis gudrybėmis, kurios užtikrins, kad kvepalų aromatas išliks ilgiau nei kelias valandas.

Purkškite kvepalus iš karto po dušo

Kvėpinkitės iš karto po to, kaip nusiprausite – šiltas vanduo atveria poras, todėl kvepalų aromatas giliau įsiskverbia, ir laikosi kur kas ilgesnį laiką. Tai tikrai leis dar ilgiau džiaugtis maloniu kvepalų aromatu.

Drėkinkite odą

Ant sudrėkintos odos kvepalai išsilaiko kur kas ilgesnį laiką, todėl galite būti tikri, kad greitai neteks vėl kvėpintis. Vis dėlto, geriausia rinktis neutralaus kvapo drėkinamąjį kremą, kuris neužgoš kvepalų aromato. Ta pati taisyklė galioja ir renkantis dušo prausiklius – stenkitės, kad aromatas būtų kuo neutralesnis.

Kvėpinkite pulsuojančias vietas

Kvapas laikysis kur kas ilgiau, jei kvėpinsite pulsuojančias vietas – už ausų, kaklą, krūtinės sritį,  ar riešus. Kartais kvėpinantis daroma klaida – pakvėpinti riešai trinami vienas į kitą, tačiau to daryti tikrai nereikėtų – aromatas kur kas greičiau išsisklaidys. Kad taip nenutiktų, pamirškite šį įprotį.

Kvepiantys drabužiai

Visai nebūtina kvėpinti drabužius, kad jus kvepalų aromatas lydėtų visą dieną. Čia gali praversti nedidelė  gudrybė, kuri visada leis džiaugtis kvepiančiais drabužiais, o kvepalų sunaudosite kur kas mažiau. Pakvėpinkite popierinius rankšluosčius, ir patieskite juos drabužių spintoje. Tai tikrai visada leis džiaugtis maloniai kvepiančiais drabužiais.

Rinkitės kokybiškus kvepalus

Originalūs kokybiški kvepalai visada leis džiaugtis ilgai išliekančiu aromatu. Originalių kvepalų aromatai visada išlieka ilgiau nei analogų, tad renkantis naujus kvepalus tikrai verta investuoti. Norint, kad kvepalų aromatas laikytųsi kuo ilgiau, atkreipkite dėmesį į kvapiųjų medžiagų koncentraciją.

Ilgiausiai išliekantys kvapai

Tenka pastebėti, kad tam kvepalai su muskuso, vanilės ar pušies aromatu laikosi ilgiausiai, tad renkantis naujus kvepalus tikrai galite į tai atsižvelgti.

Purkškite kvepalus ant plaukų šepečio

Jei norite, kad kvepėtų ir jūsų plaukai, kvėpinkite ne pačius plaukus, o plaukų šepetį. Tokiu būdu sunaudosite kur kas mažiau kvepalų.

Šios paprastos gudrybės tikrai gali užtikrinti kur kas ilgiau išliekantį aromatą, tad jomis pasinaudoti visada yra palanku. Pasirūpinkite, kad kvapas laikytųsi kuo ilgiau, ir sunaudosite kur kas mažiau kvepalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *